دبیرشورای عالی مناطق آزاد:

تراز تجاری 6 ساله مناطق آزاد به مثبت 85 میلیارد دلار رسید

تراز تجاری 6 ساله مناطق آزاد به مثبت 85 میلیارد دلار رسید مركز املاك: دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به صادرات 130 میلیارد دلاری در مقابل واردات 45 میلیارد دلاری مناطق آزاد از تراز مثبت 85 میلیارد دلاری تجارت مناطق آزاد آگاهی داد.



به گزارش مركز املاك به نقل از مهر، مرتضی بانك امروز در همایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و توسعه همكاریهای اقتصادی كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با اشاره به اینكه موافقت های تجاری بین المللی یكی از قدیمی ترین ابزارهای توسعه تجارت بین كشورها محسوب می شوند، اظهار داشت: این موافقت نامه ها در سه دسته یك جانبه، دو جانبه و چند جانبه تقسیم می شوند كه مهمترین و پیچیده ترین موافقت نامه های تجاری نوع سوم آن هستند.
به گفته بانك، در موافقتنامه های چندجانبه چندین كشور به صورت متناظر مبادرت به اعمال تعرفه ترجیحی میان یكدیگر كرده و سبب می شود تا این موافقتنامه ها از تنوع جغرافیایی و سطح دسترسی بازارهای بالاتر برخوردار بوده و بعنوان كلیدی ترین ابزار تجارت بین الملل مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: طبق آمارهای جهانی هم اكنون ۴۸۴ موافقتنامه بین اللملی و چندجانبه در دنیا وجود دارد اما در دو سال اخیر به سبب كارشكنی های امریكا و تصمیمات نابخردانه رئیس جمهور دلال مسلك آن، عدم تعهد به موافقتنامه های تجاری بین المللی در منطقه نمود داشته است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح كرد: مهمترین موافقتنامه های تجاری دنیا در جنوب شرق آسیا، اروپا و كشورهای آسیای میانه دیده می شود و در بین كشورهای همسایه ایران نیز تركیه و هند بیشترین موافقتنامه های چندجانبه تجاری را به امضا رسانده اند.
وی اشاره كرد: ۷۳ درصد صادرات ۱۶۸ میلیارد دلاری تركیه و ۶۷ درصد صادرات ۳۲۳ میلیارد دلاری هند در سال ۲۰۱۸ به بازارهای كشورهایی كه در این موافقتنامه های چند جانبه عضو بوده اند انجام شده است.
مشاور رئیس جمهور یكی دیگر از آثار موافقت نامه های چندجانبه را اثرگذاری آن بر افزایش امنیت سیاسی كشورهای عضو موافقتنامه های چندجانبه دانست و اظهار داشت: ایران هم اكنون با ۴۶ كشور بوسیله سه موافقتنامه چند جانبه مرتبط می باشد.
وی افزود: از آبان ۹۳ عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا به صورت آزمایشی شروع شد كه بر اثر آن دسترسی فعالان اقتصادی ایران به بازار ۳۳۰ میلیارد دلاری ۵ كشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان جهت صادرات محصولات داخلی فراهم گشته است.
بانك به ظرفیت ۵۴۰ میلیارد دلاری تولیدات ۵ كشور عضو این اتحادیه اشاره و اظهار نمود: می توانیم بخش زیادی از نیازهای كشور خودرا با قیمت تمام شده كمتر نسبت به دیگر بازارهای بین المللی از كشورهای عضو این اتحادیه خریداری نماییم.
به گفته بانك، موافقت نامه مذكور مدت زمان سه ساله داشته و بعنوان جامع ترین موافقتنامه تجاری كشور در سال های گذشته شناخته می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای صادرات كالا اضافه كرد: ۸ منطقه آزاد و ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی با وجود ۱۸۵۰ واحد تولیدی و ۱۲۸۰ واحد خدماتی برای ۵۱۰ نفر اشتغال مستقیم به وجود آورده است.
بانك تصریح كرد: از سال ۹۲ تابحال ۳۲ میلیارد ریال كالا از مناطق آزاد و ویژه به سرزمین اصلی ارسال شده و ۱۳۰ میلیارد دلار طی این شش سال از مناطق آزاد به دیگر كشورها صادر شده در صورتیكه میزان واردات كالا به مناطق آزاد در این مدت تنها ۴۵ میلیارد دلار بوده است كه تراز مثبت ۸۵ میلیارد دلاری تجارت مناطق آزاد را نشان میدهد.
وی به زیرساخت های حمل و نقل دریایی، ریلی، زمینی و همین طور هوایی بوسیله شهر فرودگاهی امام خمینی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور اشاره نمود و اضافه كرد: بندر چابهار با اتصال به خط راه آهن چابهار-زاهدان می تواند بعنوان هاب ارتباطی كشورهای اوراسیا با كشورهای شرق آسیا در نظر گرفته شود.




منبع:

5.0 / 5
3988
1398/11/20
13:32:09
تگهای خبر: ابزار , بانك , توسعه , تولید
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین