در گزارش مركز املاك تشریح شد؛

بازگشت مشروط قیمت مسكن به وبسایتها، گزارش وزارت راه ملاك درج نرخ

بازگشت مشروط قیمت مسكن به وبسایتها، گزارش وزارت راه ملاك درج نرخ به گزارش مركز املاك سخنگوی اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی اظهار داشت: در جلسه نحوه بازگشت قیمت به سایت های خرید و فروش مسكن قرار شد گزارش هایی كه وزارت راه و شهرسازی ماهانه اعلام می كند فعلا ملاك تعیین قیمت باشد.



به گزارش مركز املاك به نقل از مهر، بعد از آنكه بازار مسكن در هفته های اخیر گرفتار التهاب شد و تغییرات قیمتی در این بازار چه در بخش خرید و فروش و چه در بخش اجاره بها در حد تغییرات روزانه و افزایش روز به روز یا هفتگی قیمت ها گرفتار نوسان شد، به دستور دادستانی و ابلاغ پلیس فتا به سایت ها و اپلیكیشن های پربازدید خرید و فروش مسكن، امكان درج قیمت از این سایت ها برداشته شد.
به گفته اعضای هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاك، در یك هفته ای كه از قیمت گذاری در این سایت ها خبری نبود، بازار مسكن و خودرو اندكی از التهاب خارج شده و كمی آرامش و سكون به این بازارها بازگشته است.
اقدامی كه به زعم خیلی از كارشناسان می تواند در كوتاه مدت تا حدودی مشكلات را كم كند؛ اما در بلندمدت به عنوان راهكار مطرح نیست و دلالان به هر روی روش های جدیدی برای ایجاد التهاب قیمتی در بازار مسكن ایجاد می كنند.
در همین زمینه در یك هفته اخیر دو نشست پی در پی در ایام دوشنبه و چهارشنبه در دادستانی كشور با حضور نمایندگان سایت ها و پلت فرم های خرید و فروش مسكن و خودرو و همینطور رئیس اتحادیه مشاوران املاك و پلیس فتا برگزار گردید تا راهكاری برای نحوه درج قیمت در آگهی های اینترنتی خرید و فروش پیدا شود.
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاك استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جلسه دادستانی با برخی از سایت ها و پلت فرم های فروش مسكن تصریح كرد: در این نشست مقرر شد كد رهگیری در معاملات مسكن تقویت شده و آن دسته از معاملاتی كه كد رهگیری دریافت كرده و مبایعه نامه امضا شده است، در اختیار سایت ها و اپلیكیشن های خرید و فروش مسكن قرار گیرد.
وی افزود: ما از شفافیت و شفاف سازی در معاملات مسكن با استفاده از كد رهگیری حمایت می نماییم چون از انجام معاملات صوری و غیر واقعی جلوگیری می كند. دادستانی هم این مورد را تأیید كرد و قرار شد سایت ها هم تابع كد رهگیری ما باشند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاك اضافه كرد: دادستانی به شدت دنبال این مورد است و جلسه روز گذشته، جلسه دومی بود كه در دادستانی با حضور پلیس فتا و سایت ها و اپلیكیشن ها در هفته جاری برگزار می شد تا مسأله بازار مسكن از وضعیت نابه سامانی كه در هفته های اخیر شاهد آن بودیم بیرون برود.
وی درباره مشاوران املاكی كه در سایت ها قیمت گذاری می كنند، اظهار داشت: هیچ مشاور املاكی بدون جواز كسب از اتحادیه مشاوران املاك حق ندارد در سایت های خرید و فروش مسكن، قیمت گذاری كند. مقرر است از فعالیت آن دسته از دلالانی كه بدون جواز كسب از اتحادیه مشاوران املاك یا مردم عادی كه در سایت های مسكن قیمت ها را اعلام می كنند، جلوگیری شود.
قلی خسروی درباره سازوكار درج قیمت در سایت های مسكن اظهار داشت: بر مبنای تصمیمی كه در جلسه روز گذشته دادستانی اتخاذ شد، مقرر است قیمت معاملات مسكنی كه در روز قبل نهایی و مبایعه نامه امضا شده، به سایت ها داده شود و اگر در آن منطقه بعنوان مثال میانگین معاملات، متری ۶ میلیون تومان بود، از درج قیمت پیشنهادی برای واحدهایی كه مثلاً متری ۹ میلیون تومان در آن منطقه از جانب فروشنده اعلام شده، جلوگیری شود.
رضا الفت نسب سخنگوی اتحادیه كسب وكارهای اینترنتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جلسه روز گذشته دادستانی درباره درج قیمت مسكن در سایت های خرید و فروش مسكن تصریح كرد: در این جلسه مقرر شد پلت فرم ها قیمتی را كه وزارت راه و شهرسازی در سایت خود به صورت ماهانه اعلام می كند، ملاك عمل قرار گیرد.
وی افزود: همینطور این تصمیم اتخاذ شد كه اتحادیه مشاوران املاك فهرست مشاوران املاك دارای پروانه كسب از این اتحادیه را به اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی بدهد و ما آنرا به پلت فرم ها بدهیم تا فعالیت مشاوران در این سایت ها ساماندهی گردد.
الفت نسب اضافه كرد: مقرر است اتحادیه مشاوران املاك فهرستی از خرید و فروش های مسكن را به صورت روزانه و برخط در اختیار پلت فرم ها با مجوز نهادهای ذی ربط قرار دهد تا نرخ مبایعه نامه هایی كه نهایی شده ملاك عمل قرار گیرد.
وی درباره زمان درج قیمت در سایت ها اظهار داشت: اپلیكیشن ها و پلت فرم ها می توانند از امروز قیمت ها را درج كنند و با یك سازوكار مشخص و رنگ جداگانه قیمت نسبت به سایر خصوصیت های واحد مسكونی مورد فروش برای هر آگهی، مبادرت به درج قیمت كنند.
علیرضا ذوالفقاری مدیر یكی از اپلیكیشن ها درباره نتیجه جلسه سایت ها و پلت فرم های خرید و فروش مسكن با دادستانی اظهار داشت: در این جلسات همگی بر شكست قیمت گذاری دستوری و ضرورت آزاد بودن بازار عرضه و تقاضا برای پیدا شدن قیمت واقعی مسكن تاكید كردند اما بر پیشگیری از سوءاستفاده دلالان از این سایت ها برای بالا بردن صوری قیمت ها هم تاكید شد.
وی افزود: قرار شد سامانه احراز هویت كاربران هم در پلت فرم ها اجرایی شود تا هر فردی نتواند به صورت صوری با استفاده از آی دی های مختلف نسبت به درج آگهی های مختلف اقدام نماید چون كه نتیجه ای جز به هم ریختن بازار ندارد. در این سامانه افراد با استفاده از شماره تلفن همراه و كد ملی اختصاصی خود وارد فضای پلت فرم ها و این اطلاعات با سامانه سازمان ثبت احوال هماهنگ شده و بعد از تأیید هویت آگهی دهنده، آگهی فروش مسكن منتشر می شود.
به گفته این فعال كسب و كار اینترنتی بازار مسكن، به دستور دادستانی، پلت فرم ها همینطور باید با همكاری اتحادیه مشاوران املاك، با آن دسته از مشاورانی كه دارای پروانه كسب از اتحادیه مشاوران املاك هستند، همكاری داشته باشند.
دوالفقاری اظهار داشت: سامانه ای طراحی نموده ایم كه مردم عادی بتوانند از راه این اپلیكیشن علاوه در انتشار آگهی در سایت، به آژانس های املاك نزدیك ملك هم به صورت سیستمی سفارش فروش ملك را بدهند. املاكی هایی هم كه در این سامانه عضو باشند، می توانند با دریافت این آگهی مبادرت به بازاریابی كنند. در این سامانه كلیه فعالیت ها همچون قیمت به صورت شفاف و برخط نمایش داده می شود.

5.0 / 5
4325
1398/02/20
22:19:36
تگهای خبر: اجاره , استان , بازار مسكن , خرید
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین