مدیر كل محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

تهیه اطلس آلودگی خاك در تهران

تهیه اطلس آلودگی خاك در تهران مركز املاك: مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن تاكید بر اینكه آلودگی خاك می تواند خیلی خطرناك تر از آلودگی هوا باشد از تهیه اطلس آلودگی خاك در مناطق 22 گانه شهر تهران برای اولین بار آگاهی داد.



شینا انصاری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ۱۴ اذرماه روز جهانی خاك اظهاركرد: امروز در كلانشهرهای كشور خصوصاً تهران آلودگی هوا به سبب اینكه ملموس تر است بیشتر مورد توجه قرار می گیرد درحالی كه واقعیت این است كه آلودگی آب و خاك خصوصاً خاك همیشه مورد غفلت قرار می گیرد اما مشكلات بسیاری را می تواند در طولانی مدت به وجود بیاورد چونكه پایداری بعضی از آلاینده های موجود در خاك می تواند سال ها وجود داشته باشند و وارد زنجیره غذایی شوند و خطراتی را برای ما و سایر موجودات زنده ایجاد كند.

وی اضافه كرد: متاسفانه به صورتی آلودگی خاك در قیاس با سایر آلودگی ها مظلوم واقع شده است. امسال شعار روز جهانی خاك «توقف فرسایش خاك، حفظ آینده ما» تعیین شده است یعنی بطور خاص بر فرسایش خاك متمركز شده است. بی شك بحث فرسایش و تخریب خاك ارتباط نزدیكی با امنیت غذایی دارد ولی ما در كلانشهرها بحث آلودگی خاك را بیشتر مورد توجه قرار داده ایم. در همین راستا در اداره كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نیز بیشتر سوژه آلودگی خاك را پیگیری می نماییم و فرسایش بیشتر توسط وزارت جهاد كشاورزی و سازمان جنگل ها پیگیری می شود.

انصاری افزود: برای تشكیل و احیای یك سانتیمتر خاك به زمانی طولانی حداقل ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ سال زمان نیاز است بدین سبب اگر خاكی با آلودگی نفتی، سموم و یا با فاضلاب خام و یا فلزات سنگین آلوده شود پاكسازی آن فرایندی پیچیده و طولانی دارد. درحقیقت راهكارهایی برای پاكسازی خاك وجود دارد اما فرایندهای آن بسیار طولانی، پیچیده و پرهزینه خواهد بود البته پاكسازی برخی آلاینده ها نیز حدودا نا ممكن است.

وی اشاره كرد: خوشبختانه امسال قانون حفاظت از خاك در ۲۲ خردادماه به دستگاه ها ابلاغ گردید و برای اولین بار كشور ما دارای قانونی بالادستی برای حفاظت از خاك شد كه در آن سوژه جرایم آلودگی ها و تخلفات آلوده كننده های خاك دیده شده است همین طور پایش خاك انجام می شود كه در آن فاكتورهای آلاینده خاك به صورت دوره ای اندازه گیری و با استانداردهای كیفیت خاك مقایسه خواهد شد.

مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تاكید بر اینكه در حوزه فرسایش خاك مسئولیت با سازمان جنگل ها و وزارت جهاد كشاورزی است و در حوزه آلودگی نیز متولی سازمان حفاظت محیط زیست است، اظهار داشت: محیط زیست شهرداری تهران نیز این مساله را در حوزه مدیریت شهری پیگیری می كند. شهرداری تكلیف قانونی ندارد ولی به لحاظ مسئولیتی كه در مدیریت شهری برعهده داریم تهیه اطلس آلودگی خاك را در دستور كار قرار دادیم كه در آن هم آلاینده های فیزیكی و شیمیایی خاك و هم پارامترهای فلزات سنگین كه خطرناك هستند در سطح مناطق ۲۲ گانه تهران اندازه گیری خواهند شد.

وی اضافه كرد: اساسا اندازه گیری و پایش این آلاینده ها بسیار اهمیت دارد. درحال حاضر نمی توانیم اطلاعات در مورد اینكه كدام مناطق تهران آلودگی بیشتری در خاك دارند را بدهیم اما اساسا با تجمیع گزارش ها این اطلاعات منتشر خواهد شد. درحقیقت اقدامات تهیه اطلس درحال اجراست و وقتی نتایج حاصل شود می توان آلودگی های نقطه ای را در چارچوب نقشه ارائه كرد.

مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: وقتی مشخص شود كدام مناطق آلودگی بیشتری در خاك دارند می توان حتی آنرا در سامانه ای بارگذاری كرد تا بر طبق این اطلاعات تصمیم گیری های مدیریتی متناسب صورت گیرد. اطلس یكپارچه آلودگی خاك كلانشهر تهران با استناد به پایش مناطق ۲۲ گانه شهرداری برای نخستین بار تهیه می شود و در حوزه پیشگیری و كنترل آلایندگی می تواند بسیار موثر باشد.

انصاری اشاره كرد: برخی منابع آلاینده خاك مانند فاضلاب و پسماند ویژه واحدهای صنعتی و فاضلاب های خانگی تصفیه نشده با ورود به خاك سبب آلودگی آن می شوند كه به وسیله این اطلس امكان تعیین محل این آلودگی ها به وجود می آید تا برابر قانون حفاظت از خاك ابتدا تخلفات آلوده كننده پیگیری و جرائم مشخص سپس واحد الاینده ملزم به اجرای تمهیدات لازم برای رفع آلودگی می شود. پس بدین سان بحث پیشگیری و كنترل محقق می شود.

وی اضافه كرد: بدین سان با داشتن این اطلس می توان تشخیص داد كه در محدوده ها و پهنه های مختلف آلودگی های خاك چه میزان است تا برای تعیین فعالیت ها و تعریف كاربری های این محدوده ها در حوزه مدیریت شهری به درستی تصمیم گیری كرد.

مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره اینكه در گذشته این پایش ها روی خاك انجام شده است یا خیر، اظهار داشت: پایش های خاك را داشته ایم ولی به صورت پراكنده و موردی بوده است اما تهیه این اطلس به صورت منسجم نمونه برداری از خاك را با فواصل و بازه های زمانی مشخص محقق می كند و بدین سان مناطقی كه آلودگی بیشتری دارند روی نقشه مشخص می شود.

وی اضافه كرد: عموما این پایش ها توسط سازمان حفاظت محیط زیست انجام می شود. بعنوان مثال می توان به اندازه گیری آلودگی های نفتی خاك در استان های جنوبی كشور و یا پایش سموم آلی در استان های شمالی اشاره نمود.

انصاری با اشاره به اینكه تهیه اطلس كاری سخت و پیچیده است، اظهار داشت: تهیه این اطلس در حال انجام می باشد و بعد از تجمیع گزارش ها و اطلاعات نتایج منتشر خواهد شد. بی شك آلودگی خاك بسیار اهمیت دارد چونكه خیلی از بیماری ها با افزایش آلودگی های خاك مانند نیترات، فسفات، فلزات سنگین و سموم تشدید می شود. بیماری هایی كه در بعضی مناطق شیوع پیدا می كند می تواند ارتباط معناداری با آلودگی خاك داشته باشد پس آلودگی خاك می تواند از این منظر خیلی خطرناك تر از آلودگی هوا باشد.



5.0 / 5
3974
1398/09/15
21:34:52
تگهای خبر: استان , استاندارد , تخریب , توسعه
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین