در برنامه تلویزیونی مطرح شد:

وجود بافت های نامناسب و فرسوده

وجود بافت های نامناسب و فرسوده مركز املاك: رئیس كمیسیون عمران مجلس در برنامه تلویزیونی از وجود ۱۳۰هزار هكتار بافت نامناسب و فرسوده در كشور سخن گفت و معاون وزیر راه تایید نمود كه در بازسازی آنها سرعت كافی وجود ندارد.


به گزارش مركز املاك به نقل از صدا و سیما محمدرضا رضایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما اظهار داشت: بر مبنای برنامه ششم توسعه دولت مكلف است سالی ۲۷۰ منطقه شهری را برای بهسازی شناسایی و در ۱۰ سال آن را بازسازی كند.

وی اظهار داشت: بعد از تصویب سند ملی بازآفرینی شهری درسال ۹۳ تابحال ۳۴۰ محله شناسایی و كار اجرایی آن آغاز شده است.

رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه بازسازی مناطق فرسوده شهری در اختیار دولت قرار داده شده است.

رضایی اظهار داشت: دولت باید مشوق های بیشتری را برای بازسازی مناطق فرسوده شهری عرضه دهد نه اینكه اكنون شهرداری هزار میلیارد تومان از دولت بابت تخفیف در عوارض بازسازی ساختمان های فرسوده طلبكار باشد.

وی اضافه كرد: ۴۰۰ هزار مهندس عمران آماده به كار در كشور وجود دارد كه باید از ظرفیت آن ها در حوزه بازسازی بافت های فرسوده استفاده گردد.

رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تسهیلاتی كه دولت برای بازسازی بافت های فرسوده می دهد جذاب نیست و مردم كم درآمد این مناطق نمی توانند از آن استفاده كنند.

رضایی اضافه كرد: نظارت در حوزه ساخت و ساز از سوی كارفرما، سازمان نظام مهندسی و وزارت مسكن، راه و شهرسازی ضعیف و قانون در این زمینه به درستی اجرا نشده است.
وی اظهار داشت: باید با افراد خاطی در حوزه ساخت مسكن برخورد شود و مهندس نگهداری ساختمان داشته باشیم.

رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۱۳۰ هزار هكتار بافت نامناسب و فرسوده در كشور وجود دارد.

غلامرضا هوایی رئیس انجمن مهندسی سازه ایران هم در این برنامه اظهار داشت: هشت میلیون واحد مسكونی فرسوده در كشور وجود دارد كه به علت تنگناهای مالی بانك ها و انجام ندادن تعهداتشان بهسازی بافت های فرسوده با تاخیر روبرو شده است.

وی اضافه كرد: دولت باید با تسهیلات مناسب بخش خصوصی را وارد بازسازی بافت های فرسوده كند و شهرداری ها برای كاهش عوارض ترغیب شوند.

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران اظهار داشت: بانك ها باید نقش خویش را در روند بازسازی بافت های فرسوده پررنگ تر كنند زیرا اكنون انگیزه ای برای بخش خصوصی برای ورود به این حوزه وجود ندارد.

هوایی اضافه كرد: سه و نیم میلیون واحد فرسوده در روستاها وجود دارد كه دولت مكلف شده است سالانه ۲۰۰ هزار واحد را مقاوم سازی كند.

وی اظهار داشت: در سال های گذشته یك میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسكونی بهسازی و نتیجه آن در برابر زلزله ها مشخص شد اما در چند سال اخیر به علت مشكلات اقتصادی فقط حدود ۲۰۰ هزار واحد روستایی مقاوم سازی شده است.

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران با اشاره به اینكه نظام جامعی برای ساخت و ساز در كشور وجود ندارد اضافه كرد: قوانین ساخت وساز هم پاسخگوی ساختمان هایی با كیفیت نیست.
فرهاد بیضایی كارشناس مسكن هم در این برنامه اظهار داشت: در حوزه بافت های فرسوده تابحال هیچ كاری انجام نشده و مشكل این بخش وجود مدیران فرسوده و ناكارآمد است.

وی اضافه كرد: مسئولان كه برای چهار هواپیما كه هیچ وقت به ما ندادند سفرهای زیادی كردند، تابحال به مناطق فرسوده سری نزده اند.

كارشناس مسكن با اشاره به اینكه محله های فرسوده ۲۰ سال پیش شناسایی شده اند اظهار داشت: تابحال هیچ اقدامی درباره بهسازی این مناطق نشده و وزیر مسكن و معاونان آن در این محله ها حضور نیافته اند.

بیضایی اضافه كرد: اگر قانون بیمه كیفیت ساختمان اجرایی می شد عاملی برای جلوگیری از بروز مشكلات اساسی در ساخت مسكن بود.

وی اظهار داشت: مسئولان حقیقی ساخت مسكن هم باید جایگزین اشخاص حقوقی شوند و آخر كار ساختمان ها به وسیله این اشخاص امضا شود.

محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه، مسكن و شهرسازی هم در این برنامه اظهار داشت: در سند ملی بازآفرینی شهری اولویت ها مشخص شده است و بر مبنای این سند ۲۰ دستگاه همگرا شده اند.

وی اضافه كرد: برنامه ملی برای شناسایی مناطق فرسوده ۵۴۴ شهر تهیه شده است.

معاون وزیر راه، مسكن و شهرسازی با اشاره به اینكه از سال ۹۵ با كمك شهرداری ها ترمیم بافت های فرسوده آغاز شده است اظهار داشت: تابحال برای ارتقای شبكه های زیرساختی و ترمیم و ساخت بیمارستان ها و مراكز بهداشتی و درمانی مناطق فرسوده هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

ایزدی اضافه كرد: دربازسازی بافت های فرسوده سرعت كافی وجود ندارد.

مهیار فرنیا عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران هم در این برنامه اظهار داشت: كیفیت ساخت مسكن در كشور با مشكل روبرو است البته از سال ۷۴ این كیفیت ارتقا یافته است.

وی اضافه كرد: با عنایت به نبود چارچوب مشخص برای ساخت و ساز اكنون در تهران به جای ساختمان سازی فرسوده سازی می كنیم.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی فقط می تواند بر عملكرد مهندسان زیر نظر خود نظارت و تخلف آنها را به شهرداری تهران گزارش كند.
 

5.0 / 5
4360
1396/08/26
19:25:27
تگهای خبر: بانك , بهسازی , تسهیلات , ساخت و ساز
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین