علی بیت اللهی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد زلزله ای كه امشب در مناطق شمالی عراق و غربی كشور رخ داد با اشاره به اینكه گزارش نهایی این زلزله فردا نهایی و عرضه می شود، اظهار داشت: بر مبنای اعلام مركز لرزه نگاری دانشگاه تهران، مقیاس این زلزله ۷. ۳ ریشتر و عمق آن هم ۱۰ كیلومتری زمین بود كه جزء زلزله های نادر منطقه های زاگرس به حساب می آید چراكه زلزله های این منطقه باآنكه در طول سال مختلف است اما عمدتا كوچك هستند ازاین رو زلزله امشب منحصر به فرد است.
وی با اشاره به اینكه بر مبنای گزارشهای دریافتی تلفات جانی در قصر شیرین داشتیم اما تعداد جان باختگان زیاد نیست اضافه كرد: با عنایت به كوهستانی بودن این منطقه امكان ریزش كوه وجود دارد كه از هموطنان ساكن در این مناطق درخواست می گردد به مناطق غیركوهستانی پناه ببرند.
رئیس بخش زلزله مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی در پاسخ به این سوال كه آیا زلزله امشب سایر گسل های زاگرس را هم فعال می كند یا خیر تصریح كرد: منطقه زاگرس از نظر ژئوتكنیكی ساختار خاص خویش را دارد كه زلزله امشب سبب می گردد انرژی های درونی زمین آزاد شوند ازاین رو امكان وقوع زلزله دیگر بعید به نظر می رسد.
بیت اللهی ادامه داد: بطور قطع این زلزله پس لرزه های متعددی خواهد داشت و از آن جایی كه بخاطر زلزله اصلی ساختمان ها ضعیف شده اند پس لرزه ها ممكن است سبب تخریب ساختمان ها شوند.
وی با اشاره به سردی هوای مناطق غربی كشور خاطرنشان كرد: اگر هوا سرد است اما اگر برای ساكنان استان های غربی مقدور است امشب را در جاهای امن مستقر شوند چون زلزله های بزرگ معمولا پس لرزه های زیادی در پی دارند كه شاید مقیاس آنها زیاد نباشد اما چون ساختمان ها به طور مداوم لرزیده اند امكان تخریب حتی با پس لرزه های كوچك هم وجود دارد
به گفته این مقام مسئول، زلزله اصلی در ساعت ۲۱: ۴۸ دقیقه و ۱۶ ثانیه رخ داد كه نكته قابل توجه آن وقوع سه پیش لرزه در ساعت ۲۱: ۵ دقیقه به قدرت ۴. ۵ ذیشتر، ۲۱. ۱۸ دقیقه با مقیاس ۲ ریشتر و ۲۱: ۱۹ دقیقه با بزرگی ۲. ۳ ریشتر است. بعد از این سه پیش لرزه كانون این زلزله با سكون همراه می گردد و در نهایت نیم ساعت بعد زلزله اصلی رخ می دهد اما از آنجایی كه منطقه وقوع زلزله در خاك ایران از نظر جمعیتی كم تراكم گزارش شده شاهد تلفات زیادی نبوده ایم.
بیت اللهی با اشاره به اینكه برخی سایت های خارجی زلزله نگار بزرگی زلزله امشب تا ۷. ۶ هم اعلام نمودند اظهار داشت: از دیگر نكات قابل توجه این زلزله حفظ شدت آن در نیمه غربی كشور است به طوریكه حتی در جنوب تهران هم زلزله احساس شد و در چند شهر جنوب غربی پایتخت مانند پرند هم مردم به خیابان ها آمدند.
این عضو هیأت علمی مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی اخطار داد: یكی از مواردی كه در زلزله های گذشته سبب افزایش آمار تلفات جانی می شد بازگشت مردم به خانه های خود بعد از تخریب برای یافتن برخی اشیای ضروری بود كه با عنایت به ضعیف شدن ساختمان بخش های باقی مانده از ساختمان مجددا ریزش كرده و آمار تلفات را افزایش می داد.
وی درباره احتمال فعال شدن گسل های تهران در اثر زلزله امشب هم اظهار داشت: با عنایت به اینكه انرژی های زمین آزاد شده و لایه های درونی آن امكان حركت مجدد را ندارند گسل های تهران فعال نخواهند شد به طور كلی این زلزله ارتباطی با تهران ندارد و لرزه های احساس شده در تهران باعث شدت زلزله در كانون اصلی بوده نه فعال شدن گسل های تهران.